Каптан – проблемы определения в объектах окружающей среды и пищевой продукции. Пути решения.

  • Н. Е. Федорова Федеральный научный центр гигиены им. Ф.Ф. Эрисмана Роспотребнадзора, Мытищи, Московская область, Россия http://orcid.org/0000-0001-8278-6382
  • И. В. Березняк Федеральный научный центр гигиены им. Ф.Ф. Эрисмана Роспотребнадзора, Мытищи, Московская область, Россия https://orcid.org/0000-0001-9501-092X
  • Л. Г. Бондарева Федеральный научный центр гигиены им. Ф.Ф. Эрисмана Роспотребнадзора, Мытищи, Московская область, Россия https://orcid.org/0000-0002-1482-6319
  • Н. И. Добрева Федеральный научный центр гигиены им. Ф.Ф. Эрисмана Роспотребнадзора, Мытищи, Московская область, Россия https://orcid.org/0000-0002-9415-1007
  • О. Е. Егорченкова Федеральный научный центр гигиены им. Ф.Ф. Эрисмана Роспотребнадзора, Мытищи, Московская область, Россия https://orcid.org/0000-0003-4653-6970
  • С. Д. Добрев Федеральный научный центр гигиены им. Ф.Ф. Эрисмана Роспотребнадзора, Мытищи, Московская область, Россия
Ключевые слова: каптан; хроматографические методы; воздушная среда; плодоовощная продукция.

Аннотация

Изучены возможные пути воздействия каптана на человека – воздушная среда, продукты питания. Объектами исследования являлись: каптан – действующее вещество, воздушная среда, сладкий перец. Методы детектирования – газожидкостная хроматография, жидкостная хроматография. С помощью разработанной методики определения каптана в воздушной среде методом ВЭЖХ проведено определение каптана в реальных образцах, отобранных при проведении сельскохозяйственных работ. Достоверно установлено содержание каптана в воздухе рабочей зоны (0,2 – 0,75 мг/м3) и смывах с поверхности кожи операторов (0,2 – 0,4 мкг/смыв). При определении каптана в сладком перце были отработаны методические подходы по минимизации матричного эффекта. Установленный предел обнаружения каптана составил 0,01 мг/кг. При анализе реальных образцов сладкого перца, содержание каптана было менее предела обнаружения.

Литература

Reasoned opinion of EFSA: Modification of the existing MRLs for captan in certain stone fruits (2011). EFSA Journal 9(4): 2151. https://doi.org/10.2903/j.efsa.2011.2151 (accessed 07.06.2022).

U.S. Environmental Protection Agency. (1984). Health and Environmental Effects Profile for Captan. EPA/600/x84/253. Environmental Criteria and Assessment Office, Office of Health and Environmental Assessment, Office of Research and Development, Cincinnati, OH. http://www.npic.orst.edu/factsheets/captangen.html (accessed 07.06.2022).

Strid, A., Cross, A., & Jenkins, J. (2018). Captan General Fact Sheet; National Pesticide Information Center, Oregon State University Extension Services. http://www.npic.orst.edu/factsheets/captangen.html (accessed 07.06.2022).

U.S. Environmental Protection Agency. Integrated Risk Information System (IRIS) on Captan. (1999). National Center for Environmental Assessment, Office of Research and Development, Washington, DC. https://cfpub.epa.gov/ncea/risk/recordisplay.cfm?deid=2776 (accessed 07.06.2022).

NPIC Product Research Online (NPRO): Captan. (2017). National Pesticide Information Center, Corvallis, OR. npic.orst.edu/factsheets/captangen.html (accessed 07.06.2022)

Berthet, A., Bouchard, M., Vernez, D. (2011). Toxicokinetics of Captan and Folpet Biomarkers in Dermally Exposed Volunteers. J. Appl. Toxicol., 32, 202–209. https://doi.org/10.1002/jat.1659.

California Department of Pesticide Regulation. (2013). Pocket Guide: Pesticide Drift. CDPR, Sacramento, CA. http://cdpr.ca.gov/docs/pur/pur13rep/13sum.htm#pestuse (accessed 10.06.2022)

Anastassiadou, M., Arena, M., Auteri, D., Brancato, A., Bura L., Carrasco, Cabrera, L., Chaideftou, E., Chiusolo, A, Crivellente, F., et al. (2020). Peer review of the pesticide risk assessment of the active substance captan. EFSA J., 18: e06230. https://doi.org/10.2903/j.efsa.2020.6230

Anastassiadou, M., Brancato, A., Brocca, D., Carrasco, Cabrera, L., De Lentdecker C., Ferreira L., Greco L., et al.(2018). Modification of the existing maximum residue level for captan in cranberries. European Food Safety Authority, 21 Dec, 16(12), e05499. https://doi.org/10.2903/j.efsa.2018.5499

Chia-Pei, L., Sack, C., McGrath, S., Cao Y., J Thompson C., & Posnick Robin L. (2021). US Food and Drug Administration regulatory pesticide residue monitoring of human foods: 2009–2017. Food Addit Contam Part A. Chem Anal Control Expo Risk Assess. 38(9), 1520–1538. https://doi.org/10.1080/19440049.2021.1934574

Velkoska-Markovska, L., Tanovska-Ilievska, Jankulovska, & M.S., Ilievski, U. (2018) Development and Validation of High-Performance Liquid Chromatography Method for Determination of Some Pesticide Residues in Table Grape. Acta Chromatographica, 30(4), 250–254. https://doi.org/10.1556/1326.2017.00330

Oulkar, D., Shinde, R., Khan, Z., Organtini, K., Leonard, S., & Banerjee, K. (2019). Improved analysis of captan, tetrahydrophthalimide, captafol, folpet, phthalimide, and iprodione in fruits and vegetables by liquid chromatography tandem mass spectrometry. Food Chemistry. 15, 125216. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125216

Captan and thiophanate-methyl: METHOD 9202, NIOSH Manual of Analytical Methods (NMAM), Fourth Edition. (2003), Issue 1, dated 15 March: 4. https://www.cdc.gov/niosh/docs/2003-154/pdfs/9202.pdf.

Guidelines 4.1.2455-09. Determination of residual amounts of captan in apple juice by gas-liquid chromatography. - M.: Federal Center for Hygiene and Epidemiology of Rospotrebnadzor, 2009, P. 15. (in Russ.).

Guidelines 4.1.2167-07. Determination of residual amounts of Kaptan and Folpet in water, soil, Kaptan in apples, Folvet in potato tubers and grapes by gas-liquid chromatography. Collection of methodical instructions. - M.: Federal Center for Hygiene and Epidemiology of Rospotrebnadzor, 2009, 83–98. (in Russ.).

Analysis of Captan, Folpet and their respective metabolites Phthalimide and Tetrahydrophthalimide via LC-MS/MS either directly or following hydrolysis. EURL-SRM –Analytical Observations Report. Version 1. Last update: 28.06.2019.

Foods of plant origin - Determination of pesticide residues using GC-MS and/or LC-MS/MS following acetonitrile extraction/partitioning and clean-up by dispersive SPE - QuEChERS-method. EN 15662:2008. https://standards.iteh.ai/catalog/standards/cen/9f9e56e8-ac1c-4F3E-9F91-23D42703DD8A/EN-15662-2008. (Date of the application 07.06.2022).

Menkissoglu-Spiroudi U., Fotopoulou A. Matrix effect in gas chromatographic determination of insecticides and fungicides in vegetables. International Journal of Environmental Analytical Chemistry. 2004; 84(1–3), 15–27. https://doi.org/10.1080/03067310310001593684

Uclésa, S., Lozanoa, A, Sosab, A., Parrilla, Vázqueza P., Valverdea, A., & Fernández-Alba, A.R. (2017) Matrix interference evaluation employing GC and LC coupled to triple quadrupole tandem mass spectrometry. Talanta, 174 72–81. https://doi.org/10.1016/j.talanta.2017.05.068

Aparecida, de Sousaa F., Isabel, Guido, Costa, A., Eliana, Lopes, Ribeiro, de Queiroz, M., Francisco, Teófilo, R., Augusto, Neves, A., Paulino, & de Pinho, G. Evaluation of matrix effect on the GC response of eleven pesticides by PCA. Food Chemistry, 2012; 135(1): 179–185. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.04.063)

State standard RF 17.2301-86. Nature protection. Atmosphere. Rules for air quality control in settlements. Standartinform, 2005. https://internet-law.ru/gosts/gost/5400 (accessed 08.07.2022) (in Russ.).

SanPiN-2021. “Hygienic standards and requirements for ensuring the safety and (or) harmlessness to humans of environmental factors” dated 01.28.2021. (in Russ.). https://docs.cntd.ru/document/573500115 (accessed 11.06.2022) (in Russ.).

https://www.ilo.org/dyn/icsc/showcard.display?p_lang=ru&p_card_id=0120&p_version=2. http://www.npic.orst.edu/factsheets/captangen.html. (accessed 08.07.2022).

Directory of pesticides and agrochemicals permitted for use on the territory of the Russian Federation, 2022. Issue. 26. M.: Listerra. (in Russ.).

Captan: Human Health Risk Scoping Document in Support of Registration Review; U.S. Environmental Protection Agency, Office of Chemical Safety and Pollution Prevention, U.S. Government Printing Office: Washington, DC, 2013. https://www3.epa.gov/pesticides/chem_search/hhbp/D403987.pdf (accessed 08.07.2022)

Опубликован
2022-12-11
Как цитировать
Федорова, Н. Е., Березняк, И. В., Бондарева, Л. Г., Добрева, Н. И., Егорченкова, О. Е., & Добрев, С. Д. (2022). Каптан – проблемы определения в объектах окружающей среды и пищевой продукции. Пути решения. Химическая безопасность, 6(2), 227 - 242. https://doi.org/10.25514/CHS.2022.2.23015
Раздел
Химическая безопасность пищевой продукции